Επιπλέον, οι μεταλλάξεις στο γονίδιο δεν είναι ίδιες σε συχνότητα σε όλους τους πληθυσμούς, με πολύ σημαντικές διαφορές, για παράδειγμα, μεταξύ λαών της Β. Ευρώπης και της Μεσογείου. Λόγω λοιπόν του μεγάλου αριθμού, αλλά και της διαφορετικής συχνότητας των μεταλλάξεων στους διάφορους πληθυσμούς-εθνότητες, είναι σχεδόν αδύνατο να σχεδιασθεί μια συγκεκριμένη ομάδα-αριθμός μεταλλάξεων που θα ελέγχονται παγκοσμίως. Η ανάλυση για την αποκάλυψη φορέων της νόσου συνιστάται να εκτελείται για ποσοστό που να καλύπτει ~87% των μεταλλάξεων του συγκεκριμένου πληθυσμού.

Ο διευρυμένος έλεγχος της νόσου εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις που έχουν υψηλό κίνδυνο, σε πάσχοντες για την αναζήτηση σπάνιων μεταλλάξεων κι επιβεβαίωση της διάγνωσης ή σε άντρες με αποφρακτική αζωοσπερμία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση διεθνείς οδηγίες κι συστάσεις, κι άσχετα με το κόστος, ο διευρυμένος γενετικός έλεγχος με ανάλυση όλου του γονιδίου δεν συνιστάται να εφαρμόζεται ως γενικός έλεγχος φορέων στο γενικό πληθυσμό, αφού συχνά αποκαλύπτει μεταλλάξεις που δεν είναι παθολογικές κι οδηγεί σε αναστάτωση των εξεταζόμενων κι άσκοπους περαιτέρω ελέγχους.

Εφαρμόζουμε έλεγχο μεταλλάξεων όλου του γονιδίου CFTR (όλων των 24 εξονίων, συμπεριλαμβανομένων και των ελλείψεων) με την τεχνική Next Generation Sequencing (NGS), καλύπτοντας ποσοστό >99% των μεταλλάξεων της νόσου.

Σημειώνεται ότι η InterGenetics συμμετέχει για πολλά χρόνια και με απόλυτη επιτυχία στον ετήσιο εξωτερικό έλεγχο ποιότητας (EQA) για τον έλεγχο της κυστικής ίνωσης που οργανώνει το CF Network.

Όλες οι Εξετάσεις